Jak víte, lidí s různými intolerancemi a potravinovými alergiemi je stále více. Zbylých 30 % lidí zase trápí různé zdravotní problémy, kvůli kterým si nemohou dovolit jíst vše. Proto nezapomeňte myslet na všechno a přizpůsobte svatební menu každému jednotlivci!

Přípitek

Jako svatební přípitek rozhodně doporučujeme sáhnout po šampaňském. Dbejte však na to, aby barva šampaňského dokonale ladila se svatební výzdobou. Pokud tedy vámi vybrané šampaňské tento požadavek nesplňuje, určitě oslovte profesionální barmany, kteří díky dokonalému míchání sirupů vykouzlí požadované barevné kontrasty na míru vašim požadavkům.

Pro hosty, kteří trpí vážnými zdravotními problémy (například závažným onemocněním jater), zvolte nealkoholické šampaňské, které je chuťově téměř k nerozeznání od pravého. Pokud je mezi hosty někdo, kdo nemá šampaňské příliš v lásce, zvolte kvalitní svatební víno.

Předkrm

Můžete si vybrat ze studených nebo teplých pokrmů. Jako předkrm je však velmi oblíbená ochutnávka čerstvého sýra nebo konzumace lahodné křupavé bagety, jejíž náplň si každý může přizpůsobit podle své chuti. Zároveň však studený předkrm vaše hosty potěší a na jeho konzumaci nebudete muset vůbec čekat.

Bridee.cz radí

Rozhodně to na svatbě nepřehánějte s kávou! I když vás může v rozumné míře povzbudit, časté pití kávy způsobuje bolesti hlavy nebo zažívací potíže, které si na svatbu rozhodně nechcete přinést.

Hlavní jídlo


Víte, jaká polévka patří ke české svatební tradici? No přece nejlépe hovězí, slepičí nebo kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi či játrovými knedlíčky. Pozor však na celiatiky, kterým takové nudle neprospějí - v takovém případě sáhněte po klasickém zeleninovém vývaru bez těstovin.

Co se týče hlavního chodu, měl by se také skládat převážně ze zeleniny v kombinaci s rýží a bramborovou kaší. Pokud jste zvolili hlavní chod, který se skládá z omáčky, nezapomeňte si předem zjistit, čím se zahušťuje - předejdete tak možným komplikacím u hostů, kteří jsou sledováni kvůli intoleranci laktózy. Pro děti určitě zvolte kuřecí nugety, kterými určitě nepohrdnou.

U hlavního chodu myslete opravdu na každého zvlášť. Často jsou na svatbu pozváni i nevyléčitelně nemocní lidé, kteří proto musí mít menu speciálně a pečlivě přizpůsobené svým potřebám.

Rozmanitost

Pokud se rozhodnete pro svatební catering, určitě využijte rozmanitost této špičkové služby v podobě rautů. Ty by se měly skládat z různých druhů masa, včetně zvěřiny, různých příloh vhodných pro každého, a také zajímavých salátů, na kterých si jistě také pochutnáte.

Formality

Nezapomeňte odpovídajícím způsobem formalizovat svatební menu. Využijte svou kreativitu, oslovte zkušeného grafika a poté tiskárnu, abyste mohli své hosty potěšit originálním svatebním menu na míru. Kvalitní zpracování na výjimečném papíře určitě osloví i ty nejnáročnější hosty. 

 

 

Zdroj fotek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhejte se zaregistrovat na našem portálu.

Registrovat se
Kategorie:

Tipy a rady, Catering

Přečtěte si podobné články

Tipy a rady, Svatební oznámení a tiskoviny
Pozvánky pro hosty a svědky - co budete potřebovat?

Dočkali jste se! Stali se z vás snoubenci. Svatební přípravy zahŕňují nejen výběr šatů či hudby, ale i zvaní hostů. Jak pak pozvat hosty a svědky? Žijeme v...

Přejít na článek
Tipy a rady, Svatební líčení a účesy
Dámské účesy na svatbu 2023

Vlasy jsou koruna krásy. Zároveň symbolizují ženskost, v některých zemích dokonce sexualitu. Ve svatební den by proto vaše hříva měla působit impozantně, co možná nejlépe jak je to...

Přejít na článek
Tipy a rady
Zpečeťte svou lásku netradičním způsobem

Říci si vzájemné ANO před oltářem je samozřejmost. Co však řeknete na dodatečné formy, jakými svou lásku nejen projevíte, ale také o to více zpečetíte? Vybrali jsme pro...

Přejít na článek