Představte si: probouzíte se do nového dne, pomalé kafe, nádech, výdech... Zastavte se na chvilku. Dneska jste nevěsta. Jste žena, která se chystá do nové role. Rituály, proměny, vše je součástí Vašeho jedinečného příběhu. A tak se začíná nová cesta.

 

Pokud máte agenturu, která Vám organizuje svatbu, nejspíš Vám pomůže, aby vše proběhlo hladce a v klidu. Ale spoustu párů si organizuje svatbu sama, a proto mám pro Vás pár nápadů, díky kterým si nevěsta užije ráno s úsměvem na tváři:

1. Zkuste vymyslet vše tak, abyste minimalizovali přejezdy během svatebního dne. Ideální je, když máte obřad, hostinu i veselku na jednom místě.

 2. Přijeďte na místo svatby o den dříve. Probudíte se už na místě a žádné přesuny už být nemusí. Budete mít všechny věci pohromadě a vyhnete se tak hektickému balení.

3. Pokud to jde, zkuste domluvit obřad na pozdější hodinu. Je lepší, aby oddávající přijeli za Vámi, než běžet na radnici na devátou ráno, protože to byl jediný volný termín. Když nebudete spěchat s obřadem, hosté taky přijedou bez zpoždění a budou víc odpočatí. A všichni si tak víc užijí společný čas.

 4. Nesnažte se naplánovat co nejvíc aktivit na Vaše ráno. Udělejte vše, co je možné dopředu, nebo delegujte něco, co místo Vás může udělat někdo jiný.

5. Dopředu se postarejte o jídlo a pití pro sebe samotnou. Někdo, kdo bude přítomný během Vašich příprav (buďto maminka nebo družička), pak dostane za úkol se postarat, abyste se nezapoměla najíst a napít během rána.

6. Pro Vaše přípravy si zvolte prostornou a světlou místnost.

 7. Postarejte se o to, abyste měla co nejmíň věcí v místnosti, ve které se budete připravovat. Tak, aby ta místnost nebyla skladištěm předmětů, o které budete zakopávat a pak ještě dlouho hledat něco, co budete potřebovat.

8. Pověřte někoho, aby Vám dopoledne hlídal harmonogram nebo vytvořte hlasové připomínky na chytrém zařízení. Tak nebudete mít neustále pocit, že něco nestíháte nebo že jste na něco zapomněla. A nebudete muset koukat každou chvilku na hodinky.

 10. Ke každému bodu v harmonogramu připište 15minutovou rezervu. A nebojte se, že Vám zůstane příliš mnoho času po přípravách a že budete jen nervózně sedět a čekat. Váš fotograf určitě rád využije jakýkoli čas, co zbyde. I když svatební fotograf umí pracovat rychle, stejně přivítá každou chvilku navíc pro tvoření krásných a neopakovatelných záznamů Vašich prvních okamžiků na nové cestě.

 

 A hlavně, zkuste v průběhu svatby hodit vše za hlavu a jen si užívat Váš den. Vnímat radost partnera a sdílet ji se svými hosty. Když se opravdu dobře připravíte dopředu tak, aby vše běželo samo, tak už pak nemusíte v průběhu dne řešit organizační otázky. Raději předem pečlivěji přistoupit k volbě dodavatelů, než je pak kontrolovat na každém kroku. A když už jste vybrali někoho, kdo se bude starat o nějakou část vašeho dne, ať už organizační agenturu, catering, fotografa nebo jiné, tak pamatujte, že jste je vybrali z nějakého důvodu a teď jim důvěřujte. Důvěřujte profesionálům, že se postarají o Váš den za Vás a Vy se můžete uvolnit a jen si užívat radost krásného okamžiku spojení Vašich životů.

 

Přejeme Vám krásnou svatbu a abyste si užili každý okamžik Vašeho velkého Dne.

 

Autor článku a fotek

Elena Šenková

Neváhejte se zaregistrovat na našem portálu.

Registrovat se
Kategorie:

Tipy a rady

Přečtěte si podobné články

Tipy a rady, Svatební oznámení a tiskoviny
Pozvánky pro hosty a svědky - co budete potřebovat?

Dočkali jste se! Stali se z vás snoubenci. Svatební přípravy zahŕňují nejen výběr šatů či hudby, ale i zvaní hostů. Jak pak pozvat hosty a svědky? Žijeme v...

Přejít na článek
Tipy a rady, Catering
Dokonalá svatba - pozor na menu!

Jak víte, lidí s různými intolerancemi a potravinovými alergiemi je stále více. Zbylých 30 % lidí zase trápí různé zdravotní problémy, kvůli kterým si nemohou dovolit jíst vše....

Přejít na článek
Tipy a rady, Svatební líčení a účesy
Dámské účesy na svatbu 2023

Vlasy jsou koruna krásy. Zároveň symbolizují ženskost, v některých zemích dokonce sexualitu. Ve svatební den by proto vaše hříva měla působit impozantně, co možná nejlépe jak je to...

Přejít na článek