Milovníci zvířat se nás často ptají, zda je možné do svatby zakomponovat jejich domácího mazlíčka. Známe jednoznačnou odpověď!

Ačkoli to na svatbách není zvykem, zvířata se na nich začínají objevovat stále častěji. Nejde však pouze o zpestření svatební atmosféry, ale také o krásné vzpomínky na milované zvířátko. Zařaďte je proto do své svatby také! Rádi vám s tím pomůžeme.

Zvířata, která se nejčastěji vyskytují na svatbě

Především jsou to koně. Každý druhý novomanželský pár dává přednost pohádkové svatbě, a proto jako originální součást svatby používá koně. Koně se využívají hlavně k fotografování nebo k přepravě hostů a novomanželů, například na svatební hostinu.

V zahraničí, ale i v Česku, jsme se setkali například s holubicemi, které snoubenci vypouštějí po samotném obřadu na znamení míru a lásky v manželském svazku. Některé romantické páry dávají přednost také motýlům a pro svatbu volí místo v botanické zahradě.

Svatba znamená událost, kdy se máte cítit nejšťastnější ve svém životě! Proto není jednoznačně určeno, jaké zvíře je a není vhodné pro svatbu. Mnoho zahraničních párů si na svatbu dopřálo například lamy nebo tučňáky, což dané svatbě dodalo nový rozměr.

Co musí zvíře splňovat, aby se mohlo zúčastnit svatby?

Existují určitá kritéria, která by zvíře mělo splňovat, aby nedošlo k nežádoucím situacím, v horším případě dokonce k ohrožení bezpečnosti lidí. Náš stručný seznam vlastností, které by svatební zvíře rozhodně mělo mít, vám napoví, zda je vaše zvíře na svatbu vhodné.

Mírumilovnost - každé zvíře, které se rozhodnete přivést na svatbu, by mělo být mírumilovné. Agresivní plemena psů je lepší nechat doma nebo použít možnost náhubku.
Odvaha - zvíře by mělo být zvyklé především na velké množství lidí, hlasitou hudbu nebo pobyt venku. Například kočky, které jsou chovány převážně doma, mají panický strach z venkovního prostředí.
Úprava - ano, i domácí zvíře je třeba "upravit", aby splňovalo svatební požadavky a dokonale zapadlo do stylu samotné svatby.
Nezapomeňte se však předem informovat u vybraného místa konání svatby, zda jsou zvířata povolena. Mnoho lidí na tento detail často zapomíná a nakonec si tím jen zbytečně komplikují situaci.

Zvíře jako jedinečný prvek svatby

Zvíře na svatbě nemusí představovat výhradně oživení nebo dekoraci, ale také velmi užitečného společníka - tzv. zvířecí družičku. Můžete jej tedy využít například k nošení svatebních prstenů nebo jako oznamovatele příjezdu nevěsty/ženicha, a to formou oznámení připevněného ke zvířeti.

Je dokonce potvrzeno, že zvířata na svatbě působí antistresově, což vám v tak velký den jistě jen prospěje. Proto neváhejte a využijte této jedinečné příležitosti, která se již nikdy nebude opakovat!

Nezapomeňte si však vše předem nacvičit, aby během vaší velkolepé svatby vše proběhlo perfektně - jen to naučte svého nového člena rodiny!

Svatební příprava zvířete

Pokud plánujete strávit svatební den ve společnosti své dlouhosrsté kolie nebo perské kočky, nezapomeňte na kvalifikované psí salony! Dobře upravená a dokonale vykartáčovaná srst s profesionální péčí v rámci svatebních příprav okouzlí každého z vašich hostů i vás samotné.

Pokud to váš domácí mazlíček dovolí, můžete ho navíc doplnit stylovými doplňky, jako jsou štrasové obojky nebo svatební oblek/svatební šaty šité přesně na míru.

Příslušenství pro zvířata, které nesmí na svatbě chybět

Pes

obojek s reflexními prvky;

náhubek (pokud se jedná o větší plemeno);

hygienické sáčky pro psy;

vodítko;

pamlsky;

misky.

Kočka

Přepravka;

zásobník na stelivo;

misky;

případně postroj s vodítkem.

 

Bez ohledu na to, jaké zvíře si s sebou na svatbu vezmete, je nutné zajistit pravidelný přísun čerstvé pitné vody a granulí nebo jiného vhodného krmiva po celou dobu!

 

 

Zdroj fotek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhejte se zaregistrovat na našem portálu.

Registrovat se
Kategorie:

Tipy a rady

Přečtěte si podobné články

Tipy a rady, Svatební oznámení a tiskoviny
Pozvánky pro hosty a svědky - co budete potřebovat?

Dočkali jste se! Stali se z vás snoubenci. Svatební přípravy zahŕňují nejen výběr šatů či hudby, ale i zvaní hostů. Jak pak pozvat hosty a svědky? Žijeme v...

Přejít na článek
Tipy a rady, Catering
Dokonalá svatba - pozor na menu!

Jak víte, lidí s různými intolerancemi a potravinovými alergiemi je stále více. Zbylých 30 % lidí zase trápí různé zdravotní problémy, kvůli kterým si nemohou dovolit jíst vše....

Přejít na článek
Tipy a rady, Svatební líčení a účesy
Dámské účesy na svatbu 2023

Vlasy jsou koruna krásy. Zároveň symbolizují ženskost, v některých zemích dokonce sexualitu. Ve svatební den by proto vaše hříva měla působit impozantně, co možná nejlépe jak je to...

Přejít na článek