Atraktivita, mužnost, dokonalost - to jsou tři důležité vlastnosti, kterými by měl být vyzbrojen každý pořádný MUŽ. Klaďte proto důraz na vážnost a důkladnost při výběru toho pravého účesu. Ohromíte tak nejen blízké, ale i neznámé lidi, kteří se zúčastní vaší svatby (DJ, fotograf, hosté ze strany budoucí manželky).

 

Muž bez vlasů

Muži mají více důvodů na úplné stříhání vlasů (hluchá místa - plešiny, tropické teploty), nejčastěji to však jsou zdravotní důvody, které jich k tomu přinutí (lupénka, vypadávání vlasů, lupiny).

Pozitivum však je, že muži bez vlasů vypadají na své svatbě opravdu skvostně, obzvlášte, když se detailně postarají o strniště. Hlava muže bez jediného vlasu je stylová jak u mladých, tak i u starších pánů. Oholená hlava se nejvíce hodí, když muž disponuje alespoň jedním výrazným tetováním.

Krátké vlasy u muže

Většinu mužů charakterizují krátké vlasy různého zbarvení, většinou však jde buď o tmavé nebo světlé tóny - nic mezi tím. Muži s krátkými vlasy jich zvyknou mít vplyvem pravidelného zkracování hrubé, kde doporučujeme volit střih na “psací stroj”, který vám zároveň ušetří množství času, přičemž takhle upravené vlasy není třeba a také možné dále stylingovat.

Husté vlasy

Texture Crop - nejžádanější střih moderní doby, kterého příprava si však vyžaduje trpělivost a kopec času (opravdu kopec). Na hustých vlasech nejlépe vynikne seříznutá linie, kterou je vhodné kombinovat i se stejně upraveným obočím. Pro tento styl však doporučujeme mít co nejvíce tmavé vlasy.

Ofina

Ofina představuje část vlasů, kterou je možné upravit libovolne. Preferovaný je divoký, ale i ležérní střih, který by se měl především opírat o zvolený outfit a typ strniště. Na svatbách se však nejčastěji potkáváme s vyholenými boky ve fade stylu a hranatou ofinou - French Crop.

Drobná rada

V rámci dokonale upravených pánských vlasů nezapomínejte na úpravu strniště, a to dle vašich preferencí. Dnes již není povinností holit se dohladka.

 

 

Muži s dlouhými vlasy

Ti patří do rukou profesionála, a to minimálně za účelem poradenství v rámci vhodné vlasové kosmetiky. Pánská hřiva potřebuje pečlivou péči, přičemž jde o ne velmi častý jev, který si okolí hned všimne.

Muži vypěstované vlasy by měly působit zdravě, barevně, jednotně a neměli by jevit žádné známky poškození. Stručně řečeno - dlouhé pánské vlasy musí být jednoduše dokonalé.

Co se týče vlasové úpravy, můžete se spolehnout na klasický drdol, IN je však samurajský styl, který si však opět žádá zásah profesionála.

Druhy stylů pánského svatebního účesu

V rámci pánského střihu (nejen) na svatbu existuje pár oblíbených stylů, po kterých pánové nejčastěji sáhají.

Klasika

Klasický styl je nejvhodnější pro vlasy o dloužke 5-8 cm. Vlasy se jednoduše rozčešou na jedné ze stran. Na fixaci je vhodné použít lak nebo gel. Klasický střih je vhodný pro jakýkoliv tvar obličeje.

Přirozená divokost

Vlasy v takzvaném vojenském stylu vám nemusí dělat těžkou hlavu, protože jediné, co k tomu potřebujete, je speciální gel, kterým zvedněte a zafixujete vlasy od kořínků po celé jejich délce. Buďte charismatičtí!

Volit můžete také nepřirozený střih, který působí nadčasově a z každého muže udělá inteligenta - různé dloužky a jejich kombinace (vzadu krátké, vpředu dlouhé) z vás udělají chodící dokonalost. Tento střih se hodí například pro svatbu na zámku nebo zámečku.

Retro štýl

Máte vlasy alespoň o dloužke, která sahá pod ušní lalůček? Máte obrovské štěstí, protože dnes je retro styl v módě, a vy si ho tak díky tomu můžete dopřát! Harmonie vyzařovaná tímhle účesem působí dokonale zejména na svatebních fotografiích. K účesu nezapomeňte i retro oblek, ke kterému nesmí chybět lakované boty a světlá kravata - staré dobré časy.

Fade styl

Aneb pánské ombre je nejčastěji voleným střihem zejména mezi mladými muži, kteří si potrpí na detaily a styl. Fade styl se nejvíce hodí pro tmavé vlasy a strniště, kde působí jako dokonalý stínový přechod, co muži dodává na jeho atraktivitě a vážnosti.

 

Svěřte se do rukou profesionála

Dospěli jsme do doby, kde kvalitní barberské služby najdete opravdu na každém rohu. Pravdou však je, že jednoduché účesy hravě zvládnete taky doma (obzvláště muži bez vlasů), přičem až v případě úpravy strniště se situace již začíná komplikovat - a právě tehdy se drtivá většina mužů obrací právě na profi barberské či kadeřnické služby.

 

 

Zdroj fotek: pinterest.com, depositphotos.com

Neváhejte se zaregistrovat na našem portálu.

Registrovat se
Kategorie:

Tipy a rady, Svatební líčení a účesy

Přečtěte si podobné články

Tipy a rady, Svatební oznámení a tiskoviny
Pozvánky pro hosty a svědky - co budete potřebovat?

Dočkali jste se! Stali se z vás snoubenci. Svatební přípravy zahŕňují nejen výběr šatů či hudby, ale i zvaní hostů. Jak pak pozvat hosty a svědky? Žijeme v...

Přejít na článek
Tipy a rady, Catering
Dokonalá svatba - pozor na menu!

Jak víte, lidí s různými intolerancemi a potravinovými alergiemi je stále více. Zbylých 30 % lidí zase trápí různé zdravotní problémy, kvůli kterým si nemohou dovolit jíst vše....

Přejít na článek
Tipy a rady, Svatební líčení a účesy
Dámské účesy na svatbu 2023

Vlasy jsou koruna krásy. Zároveň symbolizují ženskost, v některých zemích dokonce sexualitu. Ve svatební den by proto vaše hříva měla působit impozantně, co možná nejlépe jak je to...

Přejít na článek